OPASNA MEDICINA

Boja sljepoća

Pozdrav svima, ispričavam se ako pišem u pogrešnom odjeljku.
Nedavno sam vidio TV na TV o Rusiji da su razgovarali o Skulachev kapi za oči (Visomitin). Zainteresirao sam se za njegove kapi dok je vraćao vlastiti pogled na sebe (iako je i sam imao naočale u intervjuu) i uklonio kataraktu. Tako je na slobodnom tržištu za osobu kao što sam je shvatio dok nema kapi, tražiti informacije pronašao samo ovo

Antioksidant Skulacheva liječi sljepoću

Istraživači su dokazali visoku učinkovitost antioksidansa SkQ u liječenju oftalmičkih bolesti povezanih s dobi. Zbogom - u životinjama

Znanstvenici pod vodstvom akademika V.P. Skulacheva proveli su istraživanje u kojem su dokazali da je antioksidans SkQ, namijenjen suzbijanju procesa starenja u tijelu, sposoban za liječenje bolesti oka kod štakora kod zečeva, kao i obnavljanje izgubljenog vida kod pasa, mačaka i konja.

Poznato je da se s godinama u ljudi i životinja vid pogoršava. U popisu "senilnih" bolesti oka - glaukoma, makularne distrofije, raznih oblika retinopatije, katarakte, starosti-dalekovidnosti. Znanost zna da je jedan od uzroka takvih poremećaja nakupljanje slobodnih radikala kisika u tijelu. Oni su otrovni i smatraju se mogućim uzrokom starenja.

Tijekom dugogodišnjih istraživanja, znanstvenici iz Skulachev grupe razvili su antioksidant SkQ, spoj koji može inhibirati destruktivno djelovanje reaktivnih kisikovih vrsta. SkQ zaustavlja do 20 znakova starenja. Testiranje djelovanja ove molekule se nastavlja, au prošlosti je u 2008. godini pokazivalo visoku učinkovitost u liječenju i prevenciji oštećenja vida.

Radove su izvodili stručnjaci Instituta za fizikalno-kemijsku biologiju. A. Belozersky, Moskovski institut za očne bolesti. Helmholtz, Institut za razvojnu biologiju. N. N. Koltsov RAS, Moskovska državna veterinarska akademija. KI Skryabin, Centar za miteničko inženjerstvo i Fakultet bioinžinjerstva i bioinformatike, Moskovsko državno sveučilište. MV Lomonosov i Novosibirski institut za citologiju i genetiku SB RAS. U početku su istraživači testirali antioksidans kod štakora i zečeva.

Katarakta je bolest koja se manifestira zamagljivanjem leće, a retinopatija je lezija membrane očne jabučice koja je posljedica poremećaja u dovodu krvi u mrežnicu. Za eksperimente su istraživači odabrali prerano starenje OXYS štakora, stvorenih na Institutu za citologiju i genetiku. (Ranije smo pisali da su OXYS štakori univerzalni model za proučavanje katarakte - Ed.) Znanstvenici svakodnevno ispuštaju SkQ1 glodavce u hranu u različitim dozama. Pokazalo se da su male doze (50 nmol / kg dnevno) antioksidansa spriječile razvoj katarakte i retinopatije, a 250 nM je u potpunosti izliječilo ove bolesti kod životinja u dobi od 3-12 mjeseci.

Nadalje, istraživači su dokazali da SkQ može spriječiti bolesti kao što su uveitis i glaukom. Uveitis je povezan s upalom žilnice, a glaukom je povezan s povećanjem intraokularnog tlaka. Kako bi testirali učinkovitost antioksidansa protiv ovih bolesti, znanstvenici su proveli pokuse na kunićima. Kapi za oči koje su sadržavale 250 nM SkQ1 (četiri kapi dnevno) injektirane su u šestomjesečne bijele zečeve na Novom Zelandu. To je spriječilo razvoj uveitisa. 5 μM SkQ1 (jedna kap dnevno) spriječio je razvoj glaukoma kod životinja.

No, pokusi na štakorima i zečevima samo su dio rada Skulachevovih istraživačkih timova. Znanstvenici su pokušali koristiti lijek SkQ1 u veterinarskoj praksi i liječiti ih drugim životinjama. SkQ1 kapi primile su 271 četveronožne pacijente: pse, mačke i konje koji su patili od retinopatije, uveitisa, konjuktivitisa i bolesti rožnice. U 242 slučaja uočen je izraženi terapijski učinak.

Na primjer, kapi za oči s 250 nM SkQl primijenjene su dnevno 157 pasa, mačaka i konja s različitim oblicima retinopatije. U 91 slučaju, životinje su bile potpuno slijepe prije liječenja. Rezultati su nevjerojatni: kao rezultat tretmana sa SkQ 61, životinja je počela vidjeti. Doslovno su vidjeli svoj prizor. U ovom slučaju nije bilo niti jednog slučaja u kojem bi antioksidans izazvao neželjene učinke ili se njegova učinkovitost smanjila tijekom procesa liječenja.

Koji je razlog za terapijski učinak antioksidansa na očne bolesti? Prema autoru rada, mrežnica je tkivo koje je posebno oštećeno djelovanjem reaktivnih kisikovih vrsta. Njegovi mitohondriji sadrže značajne količine polinen-zasićenih masnih kiselina, a to je glavna meta za oksidaciju. S neutraliziranjem "lošeg kisika" u mitohondriji, SkQ ih učinkovito štiti od oštećenja.

Rad istraživača bio je podržan od strane Mitotechnology, Moskovskog državnog sveučilišta. Zaklada MV Lomonosov, Zaklada za slobodno poslovanje, Ministarstvo obrazovanja i znanosti Ruske Federacije, stipendija Vodećih znanstvenih škola.

Dozni oblik kapljica koje sadrže 250 nM SkQl, ("Vetomitin") ispitan je na temelju Odjela za oftalmologiju Ruske akademije veterinarske medicine. KI Skrjabin.

Pregledi Visomitin (Skulachev kapi)

Visomitin je uzrokovao nelagodu i iritaciju očiju.

Dijagnosticiran sindromom suhog oka, odnosno slabim suzenjem.
Oftalmolog je predložio da se ispita Vizomitin, naime pokušati, jer nije bio siguran u njegovu učinkovitost u poboljšanju funkcioniranja suzne žlijezde.

Prokapal Vizomitin 1 tjedan. Gotovo od prvih kapi Vizomitin je uzrokovao nelagodu i iritaciju očiju. Na poziv Mitotechu, rečeno mi je - Vizomitin sadrži komponente koje uzrokuju. Pročitajte pregled Dijagnosticiran sindromom suhog oka, odnosno slabim suzenjem.
Oftalmolog je predložio da se ispita Vizomitin, naime pokušati, jer nije bio siguran u njegovu učinkovitost u poboljšanju funkcioniranja suzne žlijezde.

Prokapal Vizomitin 1 tjedan. Gotovo od prvih kapi Vizomitin je uzrokovao nelagodu i iritaciju očiju. Na poziv Mitotechu rečeno mi je da Vizomitin sadrži sastojke koji uzrokuju iritaciju, preporučamo da prestanete uzimati ovaj lijek, g. Skulachek nije liječnik ili ljekarnik, bolje poslušajte naš savjet da ne koristite Visomitin.

Forum o uništenju staklastog tijela oka

Izbornik za navigaciju

Prilagođene veze

Korisničke informacije

Liječenje. Drug Skulacheva

Postova 281 stranica 320 od 377

Share2812012-10-30 09:09:20

  • Autor: Volmar
  • Početni letak
  • Registrirani: 2012-10-28
  • Postova: 3
  • Poštovanje: +2
  • Pozitivno: +0
  • Posljednji posjet:
    2012-12-02 16:55:22

Obratite pažnju na kutiju, natpis "Vizomitin" konveksan, možda kako bi ga otežao krivotvoriti.

Uredio Volmar (2012-10-30 09:13:18)

Share2822012-11-21 11:56:37

  • Autor: Kubanes
  • Početni letak
  • Mjesto: Krasnodar
  • Registrirani: 2006-07-25
  • Poruke: 28
  • Poštovanje: +0
  • Pozitivno: +0
  • Spol: Muški
  • Dob: 60 [1958-08-11]
  • Posljednji posjet:
    2017-03-17 11:31:59

Vizomitin se također pojavio u našoj zemlji, bio je transformiran, počeo je kapati, nakon 3 tjedna
osjećali su nelagodu (nekakav umor i iritacija
oči). Bio je prisiljen kupiti Vizin kapljice koje su im nelagode
i prestao kapati Vizomitin. Već tjedan dana ne kapam Vizomitin
kao da je sve u redu.
Mislim još jednom pokušati početi kapati. Možda je i netko bio
Vizomitin je kapao 2 puta dnevno (ujutro i navečer ne
Uzgred, nije bilo zakopavanja
reakcije gorenja, itd.

Uređeno Kubanes (2012-11-21 11:58:36)

Share2832012-11-21 17:05:00

  • Autor: Irbis3000
  • Spiderman
  • Registrirani: 2012-07-20
  • Poruke: 259
  • Poštovanje: +23
  • Pozitivno: +2
  • Posljednji posjet:
    2018-03-01 00:31:14

Izvukao 2 vizometina mjehurića! Bio sam zadovoljan. Mislim da kupim još jednu bočicu.

Vizin ne bi trebalo dugo kapati, uzrokuje nelagodu i opekline. Ali Balarpan + Vizometin je pravi alat.

Share2842012-11-21 21:41:56

  • Posted by: Dtm
  • Napredna mušica
  • Registrirani: 2012-04-16
  • Poruke: 63
  • Poštovanje: +5
  • Pozitivno: +0
  • Spol: Muški
  • Posljednji posjet:
    2014-03-24 09:17:34

Muhe nisu djelovale?

Share2852012-11-22 00:01:18

  • Posted by: Smart31
  • Iskusni letač
  • Registrirani: 2012-01-19
  • Poruke: 100
  • Poštovanje: +8
  • Pozitivna: 1
  • Posljednji posjet:
    2018-04-07 08:06:06

Dijeli2862012-11-22 00:53:52

  • Autor: Machete
  • Super insekticid
  • Gdje: Minsk
  • Registrirani: 2010-01-18
  • Poruke: 1642
  • Poštovanje: +253
  • Pozitivno: +590
  • Spol: Muški
  • Dob: 32 [1986-09-11]
  • Skype: PaladinVCT
  • Posljednji posjet:
    2018-11-10 22:54:48

Imam i neugodu zbog visomitina, ali podsjećam vas da imam slabo izražen blefaritis, možda zbog toga ne biste trebali griješiti na lijeku.

Share2872012-11-22 10:53:46

  • Autor: Irbis3000
  • Spiderman
  • Registrirani: 2012-07-20
  • Poruke: 259
  • Poštovanje: +23
  • Pozitivno: +2
  • Posljednji posjet:
    2018-03-01 00:31:14

Vizometin isprva može uzrokovati osjećaj pečenja, ali to bi trebalo brzo proći. A Vizin ne može kapati dugo vremena, daje privremeni učinak, onda samo još gore.

Vizometin ne daje odmah učinak. Nakon 1-2 mjeseca vidjet ćete da vaše oči zalijevaju same. Na primjer, jer u sobi postoji mali povjetarac (iz prozora ili kondeya), tj. oči oživljavaju. Oni imaju rezervu za zaštitu. Suhoća u očima postupno nestaje. Usput, suhoća i pijesak se osjećaju isto, ali nisu isti. Pijesak je više destruktivan fenomen. Nastaje zbog lošeg metabolizma i mislim da utječe na stvaranje mušica.

Balarpan je čudo. Djeluje na rožnicu, što je čini transparentnijom. Počeo sam vidjeti pojedinosti i počeo priznavati ljude na ulici ne gori od ostalih. I što je najvažnije, Balarpan ublažava napetost iz očiju. tj Ne osjećate se umorno u očima sjedenja za računalom. Usput, u uputama se kaže da ove kapi štite kolagen.

Zato mislim da je kombinacija Vizomitin + Balarpan vrlo dobar alat.

Štoviše, istraživanja su pokazala da keratan sulfat i hondroitin sulfat imaju sposobnost apsorbiranja ultraljubičastih zraka, tj. Štite i rožnicu i unutarnje strukture oka (leća, šarenica, staklasto tijelo, mrežnica) od štetnih učinaka sunčevog zračenja. Osim toga, ove tvari povećavaju stabilnost vezivnog tkiva rožnice na kolagenolitičke (kolagenske) agense, sprječavajući razvoj upalnih i destruktivnih procesa u njemu, i - što je vrlo važno - igraju važnu regulatornu ulogu u procesima metabolizma vode i soli u rožnici.

Izmijenjeno Irbis3000 (2012-11-22 10:57:52)

Vizomitin kapi: kako obnoviti rožnicu oka

Suhoća i upala rožnice, zamagljivanje leće - to su najčešći problemi koji se odnose na oftalmologa. Kapi za oči Vizomitin ili Skulachev kapi - jedinstveni lijek koji nema analoga na farmaceutskom tržištu. O ovom lijeku govore gotovo kao o lijeku za oči. Je li to doista tako?

O sastavu kapljica, njihovim postupcima, indikacijama svrhe i značajkama aplikacije pogledajte naš pregled.

Sastav i učinak lijeka

S godinama, količina suzne tekućine se smanjuje. To uzrokuje sindrom suhog oka. Vizomitin (Vizomitin) djeluje kao antioksidans i keratoprotektivni lijek za zaštitu rožnice oka. To znači da se princip njegovog djelovanja bitno razlikuje od većine drugih oftalmičkih pripravaka sa sličnim učinkom. Njihov tretman je obično usmjeren na popunjavanje nedostatka suza, dok visomitin obnavlja normalno funkcioniranje suznih žlijezda, odnosno eliminira uzroke bolesti.

Profesor Skulachev, koji je nazvao ovaj lijek za oči, stvorio je mitohondrijski antioksidans - tvar koja može utjecati na mitohondrije (energetske centre) stanica. To se naziva plastokinonldecil-trifenilfosfonij bromid (PTDF), ili SkQ, i glavna je komponenta kapljica visomitina.

Sastav lijeka zajedno s aktivnom tvari uključuje

  • Valium;
  • natrijev hidroksid;
  • benzalkonijev klorid;
  • natrijev klorid;
  • natrijev dihidrofosfat dihidrat, itd.

Keratoprotektivni učinak Skulachev iona je sljedeći:

  • obnavljanje procesa razmjene;
  • poboljšanje opskrbe krvlju u epitelu;
  • stimuliranje proizvodnje suznih tekućina;
  • štite stanice od štetnog djelovanja slobodnih radikala.

Znanstvenik vjeruje da antioksidativni PDTP koji je stvorio u svom doslovnom smislu vraća ne samo zdravlje, nego i mlade. Štoviše, SkQ ima blagotvoran učinak na cijelo tijelo.

Vizomitin je stvorio akademika Vladimira Petrovića Skulačova.

Pregled Georgy Alexandrovich, 58 godina:

„Nakon ozljede propisan mi je pregled oka i pronašao katarakt. Općenito, nisam bio iznenađen: bolest je obiteljska, moj 86-godišnji otac ima umjetnu leću. Saznao sam za Vizomitin, kupio sam ga, počeo sam kapati, ne vjerujem u uspjeh. Počevši s tretmanom, font bi mogao čitati ne manje od 14 bodova, a onda samo s lijevim okom i ne duljim od jednog sata. Na ulici sam škiljio desno oko. Prošla su 2 mjeseca. Lako je pročitati font 12 točaka četiri sata, a bez napetosti, moje oči se ne umaraju na ulici. Primijetio sam da je prošao kronični curenje nosa i da je moj sluh poboljšan.

Kada je imenovan

Oftalmolozi propisuju lijek za liječenje takvih bolesti:

  • suha rožnica;
  • početni stadij katarakte (dob oblačnosti leće);
  • upalne bolesti oka (kao dio kompleksne terapije).

To su osjećaji ljudi koji su dugo radili s računalima. Oči se umaraju od stalne napetosti, a rožnica se suši. Liječnik može preporučiti Vizomitin kapi kao profilaktičko sredstvo za sprječavanje suhoće sluznice.

Tvorci lijeka tvrde da aktivna tvar ne samo da usporava zamućenje leće, već smanjuje patološke promjene koje već postoje. Dakle, ona je u stanju izliječiti katarakte na štetu prirodnih resursa tijela, bez operacije. Postoje dokazi da u nekim slučajevima postoji pozitivan učinak.

Nina Georgievna iz Novosibirska piše u svojoj recenziji:

- Kad je liječnik dijagnosticirao moju starost s matom, bili smo vrlo zabrinuti. Ipak, znatna dob, stara 76 godina, radi operacije zamjene leće je opasna, ali mama nije htjela zaslijepiti. Slučajno naučio iz TV emisije o neobičnim kapi Skulachev. Mama je zamolila oftalmologa da prepiše Vizomitin i počela kopati u oči. Kada je u šest mjeseci liječnik rekao da se katarakta smanjila i da nema potrebe za operacijom, naša radost nije imala granica! Samo nekakvo čudo! "

Oblik izdanja, pohrana, cijena

Proizvođač Vizomitina - ruska tvrtka Mitoteh. Lijek je dostupan u obliku potpuno spremne otopine, prozirne ili lagano obojene. Kapi se uliju u plastične boce opremljene praktičnim kapaljkom. Svaka bočica od 5 ml nalazi se u kartonskoj kutiji zajedno s papirnatim uputama za uporabu.

Rok trajanja kapljica je 2 godine od datuma izdavanja.

Idealno za čuvanje kapljica na vratima hladnjaka.

Kupi Vizomitin može biti u ljekarni, ali samo na recept. Prosječna cijena je 530 rubalja.

Alat pomaže kod sindroma suhog oka.

Značajke doziranja i primjene

Vizomitin treba kapati u unutarnji kut oka. Upute pokazuju standardnu ​​dozu.

  • U slučaju patološke suhoće sluznice ("sindrom suhog oka"), usadite 1-2 kapi 3 puta dnevno. Trajanje liječenja određuje pojedinačno oftalmolog.
  • U ranoj fazi nastanka katarakte - 1-2 kapi 3 puta dnevno tijekom šest mjeseci.
  • Za profilaktičke svrhe, kapi se mogu koristiti samo nakon savjetovanja s oftalmologom. Cijeli tijek ovisi o prirodi bolesti i prilagođava ga liječnik.

Važna nijansa: za liječenje djece ne koristi se Vizomitin. Mogu ga koristiti samo odrasle osobe od 18 godina. Trudnice i dojilje ne mogu se liječiti kapljicama, jer njihov učinak na fetus i novorođenče nije precizno poznat.

Recenziju napisao doktor Igor Mikhailovich:

“Kada sam prvi put saznao za Vizomitin, reagirao sam na to sa sumnjom. Nije vjerovao da se starosna katarakta može zaustaviti. Odlučio sam lijek prepisati pacijentu tek nakon pažljivog pregleda svih dostupnih informacija o lijeku i konzultacija s kolegama - onima koji su već koristili kapi u svojoj praksi. Shema je preuzela standard i zamolila pacijenta da dođe na recepciju svaka 3-4 tjedna. Nakon mjesec dana primijetio je da se područje zamućenja prestalo širiti. Na kraju liječenja, pacijent se riješio treperenja pred očima, povećao umor očiju, poboljšao vid, a operacija zamjene prirodne kristalne leće više nije bila potrebna. Od tada aktivno preporučujem Vizomitin ne samo kada je sluznica suha, nego i da zaustavim progresiju katarakte.

Kontraindikacije i nuspojave

Nakon ukapavanja možete osjetiti peckanje, bol, kratkotrajni gubitak jasnoće vida. To je normalna reakcija, nakon 5-6 minuta nelagoda nestaje. Međutim, dok se vizija ne obnovi, ne možete voziti automobil.

Ponekad se pojavi alergija na sastojke lijeka, u kojem slučaju se ne može koristiti. Nema podataka o slučajevima predoziranja i njegovim posljedicama.

Interakcija s drugim lijekovima

Dopuštena je istovremena uporaba inovativnog lijeka Vizomitin s antibioticima, protuupalnim i antibakterijskim sredstvima za liječenje očiju. U tom slučaju trebate napraviti pauzu između postupaka najmanje 5 minuta.

analoga

Analozi Vizomitina na temelju iste aktivne tvari ne postoje. To je jedinstveni lijek, koji je sličan učinku "umjetnih suza", ali nije ograničen samo na njih.

Za ublažavanje simptoma suhih očiju koriste se druge kapi za oči, prikazane u tablici.

Pregledi visomitina

Oblik ispuštanja: kapi za oči

Analogi Vizomitin

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 38 rubalja. Analogni jeftinije za 425 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 175 rubalja. Analogni jeftinije za 288 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 191 rubalja. Analogni jeftinije za 272 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 260 rubalja. Analogni jeftinije za 203 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 265 rubalja. Analogno jeftinije za 198 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 293 rubalja. Analogni je jeftiniji za 170 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 358 rubalja. Analogni jeftinije za 105 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 427 rubalja. Analogni jeftinije za 36 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena je od 439 rubalja. Analogni jeftiniji za 24 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 639 rubalja. Analog skuplji na 176 rubalja

Upute za uporabu Vizomitinu

Oblik ispuštanja, sastav i pakiranje

Kapi za oči su prozirne ili blago opalescentne, bezbojne ili lagano obojene.

Pomoćne tvari: benzalkonijev klorid 0,1 mg, hipromeloza 2 mg, natrijev klorid 9 mg, natrijev dihidrofosfat 0,81 mg, natrijev hidrogen fosfat dodekahidrat 116,35 mg, otopina natrij hidroksida 1 M do pH 6,3-7,3, voda d / i do 1 ml.

5 ml - boca kapaljke (1) - pakiranje od kartona.

Farmakološko djelovanje

Plastokinonildesil-trifenilfosfomi bromid (PDTP) je derivat plastokinona, koji je preko vezivnog lanca (CU) vezan na trifenilfosfinski ostatak. PDTP u niskim (nanomolarnim) koncentracijama pokazuje visoku antioksidacijsku aktivnost. Ona također ima stimulirajući učinak na proces proizvodnje suze, epitelizaciju, doprinosi stabilnosti suznog filma.

farmakokinetika

Nisu provedena ljudska farmakokinetička ispitivanja. U pretkliničkim ispitivanjima na životinjama, raspodjela PDTP-a u organima i tkivima dogodila se unutar 48 sati nakon IV i intragastrične primjene. Utvrđeno je da je PDTP prisutan u najvišim koncentracijama u tkivima bubrega, jetre i srca unutar 1 sata nakon primjene. PDTP relativno brzo prolazi kroz enzimsko cijepanje i kovalentno vezanje za proteine.

svjedočenje

- Sindrom "suhe oči".

Režim doziranja

1-2 kapi lijeka u konjunktivalnoj vreći 3 puta / dan. Trajanje liječenja određuje liječnik, ovisno o težini simptoma.

Nuspojave

kontraindikacije

- do 18 godina;

- Preosjetljivost na lijek.

Koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Nisu provedene odgovarajuće kontrolirane studije kod trudnica i dojilja. Ne preporuča se propisivanje lijeka tijekom trudnoće. Ako vam je potreban termin za vrijeme laktacije tijekom razdoblja liječenja, dojenje treba prekinuti.

Primjena kod djece

Posebne upute

Utjecaj na sposobnost upravljanja motornim transportom i upravljačkim mehanizmima

Ako se nakon upotrebe lijeka pojavi kratkotrajno zamagljen vid, ne preporučuje se vožnja vozila i uključivanje u aktivnosti koje zahtijevaju povećanu koncentraciju pažnje dok se ne vrati.

predozirati

Podaci o predoziranju s lokalnom primjenom nisu dostupni.

Interakcija lijekova

Ako je potrebno, možete primijeniti istovremeno s drugim kapima za oči. U tom slučaju interval između ukapavanja mora biti najmanje 5 minuta.

Uvjeti skladištenja

Na tamnom mjestu pri temperaturi od 2-8 ° C.

Zatvorenu bočicu čuvati na tamnom mjestu pri temperaturi od 2-8 ° C; koristiti u roku od 1 mjeseca.

Čuvati izvan dohvata djece.

Rok trajanja - 1 godina. Nemojte koristiti nakon isteka roka valjanosti otisnutog na pakiranju. Otvorite bočicu u roku od 1 mjeseca.

Uvjeti prodaje u ljekarni

Recenzent: Tatjana (pozitivna recenzija)

Prednosti: učinkovit lijek

Nedostaci: nisu pronađeni

Moj rad je povezan s računalom, gotovo cijeli radni dan pažljivo promatram monitor. Nedavno su počele uznemiravati oči: osjećaj da su u oči nalijevali pijesak, uključujući crvenilo i suhoću. Kada sam se obratio oftalmologu, propisali su mi kapi Vizomitina. Oftalmolog je nazvao moj sindrom suhog oka. Primijenjena strogo kao što je propisano od strane liječnika 1 kap 2 puta dnevno tijekom mjesec dana. Kod uporabe kapi uzrokuje blagi osjećaj pečenja, koji prolazi brzo; Nisam primijetio nikakvu drugu nelagodu. Nakon tretmana oči su se počele osjećati bolje: suhe oči nestale, crvenilo je također. Istodobno mi je oftalmolog pokazao niz vježbi za gimnastiku oka. Bio je lijen, ali jesam, mislim da je također igrao ulogu. Općenito, mislim da su kapi učinkovite. Uznemireni samo zbog toga što te kapi nisu prošle cijeli klinički pregled, to je barem čudno.

Recenzent: Anya (pozitivna recenzija)

Do kraja učinka nije razumio

Kapi su dobivene nakon drugog putovanja kod oftalmologa radi rutinskog pregleda oka. Vid je pao, a liječnik je, između ostalog, savjetovao i ove kapi. Njihova izravna svrha je eliminacija sindroma suhog oka. Nosim leće oko dvanaest godina, tako da je za mene to uvijek važno. Ali zanimljivo je da je oftalmolog naglasio da će kapi možda pomoći u vraćanju vidne oštrine. Loše je vjerovala, i kako se ispostavilo, učinila je pravu stvar. Naravno, u tom smislu, kapi mi uopće nisu pomogle. Redovito sam ga koristio mjesec i pol dana, dvaput dnevno zakopavši oči. Nije bilo neugodnih osjećaja. Deset minuta kasnije mirno je stavila kontaktne leće. Što se tiče učinka, oči su se osjećale malo ugodnije, ali nisu dobile maksimalnu vlagu iz kapi. Postoji nešto za usporedbu i to nije najbolja opcija, tako da jedva postoji želja za ponovnom kupnjom.

Recenzent: Natasha (pozitivna recenzija)

Zaštita očiju.

Nedostaci: nisu pronađeni

Zbog sati rada na računalu, stanje očiju počelo se pogoršavati (osjećaj pijeska, paljenja, crvenilo). Oftalmolog je preporučio Vizomitin i posebne vježbe za oči. Primijeniti lijek dva puta dnevno, zakopavajući dvije kapi. U početku mi je bilo vrlo neugodno koristiti Vizomitin, jer nakon pada kapi u oko osjetio se jak osjećaj pečenja. Nelagodnost je brzo prošla i uskoro su se oči navikle na to i više nije bilo takvih osjećaja. Čak i Vizomitin savršeno vlaži oči i djeluje na njih kao sedativ. Pomogao mi je, oči su mi prestale gnjaviti, čak i nakon dugog rada na računalu ne primjećujem nikakvu nelagodu.

Recenzent: Olga (pozitivna recenzija)

Rad u banci zahtijeva veliku odgovornost i pažnju. Ne rijetko čujem da su moji kolege imali sindrom suhog oka. To spaljivanje, iritacija i obične kapi vjerojatno neće pomoći. Redovito se podvrgavam pregledu kod okulista, jer rad na računalu i vizija sjede vrlo, jako puno. Imam taj sindrom. Optometar je napisao recept za kapi Vizomitina. Nisam imao alergije na bilo koju komponentu, pa sam ih kupio. Recept. Primijenio sam ga tri puta dnevno oko 3 tjedna. Tijekom vremena iritacija je nestala, proteini oka dobili su prirodnu bijelu boju, a ne ružičastu. Nestalo je.

Autor recenzije: Elena (negativan pregled)

Ne obećava

Nedostaci: Skupa nelagoda kada se ukapa, uzrokuje zamagljen vid, kvari leće, slabu i kratku vlagu, uz čestu uporabu iritira oči, ne liječi katarakte

Nije vrijedno novca. Lijek uzrokuje strašan peckanje, rijeke suza i bol. To prolazi tek nakon 15-20 minuta. Ali zamagljen vid, osjećaj blatnjavog filma u oku traje 2-3 sata. Hidratiziranje je vrlo slabo, lijek ne eliminira nelagodu, čak ni za polovicu. A onda se osjeća tek na početku, nakon pola sata, suhoća je opet tu. Vizomitin moramo koristiti vrlo često, a da bismo uklonili leće svaki put prije ukapavanja, pa čak i kad smo na poslu, to je izuzetno nezgodno. Sami kapi ozbiljno kvare leće, čak i ako ih stavite na pola sata nakon zahvata. Morao sam baciti mine samo za 5 dana. A ipak, ako često koristite kapi, oči počinju svrbežati pa čak i pocrvenjeti. Obećanja o liječenju katarakte su netočna. Mama je također koristila Vizomitin i 3 mjeseca. Za to vrijeme katarakta se nije samo smanjila, već nije ni zaustavila njegov razvoj.

Autor recenzije: Alina M. (neutralna recenzija)

Prednosti: lakoća prijema

Nedostaci: niska učinkovitost

Visomitin kupili kako bi poboljšali svoju viziju i dobili osloboditi od učinka "suhog oka". Kapi zadovoljni lakoćom prijema. Nemaju miris, ne štipaju oči, ne uzrokuju iritaciju. Ali prednosti ovog sredstva su gotove. Jao, ali tijekom 4 mjeseca prijema nisam primijetio nikakva posebna poboljšanja u vidu. Da, oči su mi postale malo manje umorne. Da, kapi olakšavaju osjećaj suhoće. Ali od skupog lijeka očekivao sam veću učinkovitost. I ne možete podnijeti nikakva potraživanja od proizvođača. Samo općenite riječi o katarakti i glaukomu napisane su u uputama: "Može pomoći, provode se dodatna istraživanja" itd. Kao rezultat toga, morao sam se prebaciti na druge, učinkovitije i jeftinije kapi.

LiveInternetLiveInternet

-glazba

-kategorije

  • TV KANALI (16)
  • AIF, NOVINE (1)
  • HRVATSKI (253)
  • ANIMACIJA (5)
  • HELL ARCHIVE (6)
  • AUDIO ONLINE KARTE (860)
  • BAYAN, ACCARDION (7)
  • BIOLOGIJA (12)
  • BIOLOGIJA (18)
  • HVALA (4)
  • KUĆNA KUĆNA JEDINICA (3)
  • BROTHER (85)
  • BRAĆA (15)
  • SANDWICHES (5)
  • Brza osetijska pita (1)
  • U SVIJETU LIJEPIH (22)
  • SVE INTERNET (4)
  • VIDEO (158)
  • VINOGRAD (7)
  • VIRTUALNA KAPELA (10)
  • VIRTUALNI IZLETI (15)
  • SVE KETLE I NE SAMO (17)
  • SVE ZA KUĆU (79)
  • SVE O LEMONU (15)
  • Pečenje (443)
  • Rastući mandarin (2)
  • PLETENJE (327)
  • GEOGRAFIJA ZEMALJA SVIJETA (24)
  • GEOMETRIJSKO CRTANJE (1)
  • GYNNASTICS (490)
  • GRADOVI (1)
  • GLJIVE (42)
  • GLJIVE (31)
  • DACHA (227)
  • DIZAJN (60)
  • Za početnike na Li.ru (35)
  • Za početnike na LEAR (29)
  • DOKUMENTARNE FILMOVI (7)
  • BOJENJE (69)
  • SVIJET ŽIVOTINJA (10)
  • ŽIVOT PREDVIĐENIH LJUDI (160)
  • PRIPREME (414)
  • SNACKS (129)
  • ZDRAVA HRANA (77)
  • ZDRAVLJE (1182)
  • zdravlje (469)
  • kožna galanterija (11)
  • Ilustracije (10)
  • INSTRUMENTALNA GLAZBA (8)
  • ZANIMLJIVI ALBUMI (116)
  • ZANIMLJIVOSTI (106)
  • INTERIJER (45)
  • INFORMATIKA (ŠKOLA) (8)
  • INFORMACIJE (305)
  • POVIJEST (163)
  • ZDRAVLJENJE, SLIMING (108)
  • ITALIJANSKI JEZIK (15)
  • RAČUNALO (142)
  • KOZMETOLOGIJA (195)
  • PROSTOR (1)
  • Kuhinja (579)
  • KULINARSKI EDEN (389)
  • LIJEČENJE GLJIVA (65)
  • LIRUSHKIN LIKBEZ (37)
  • (4)
  • LITERATURA (363)
  • LOGOPEDIA (8)
  • NAJBOLJE ONLINE USLUGE (7)
  • RUČNA TERAPIJA (14)
  • MASTER KLASA (104)
  • MASTER KLASA S OLGOM NIKICHICHEVOM (7)
  • MATEMATIKA (278)
  • FUR (135)
  • MODA (68)
  • Moja ljetnikovac (163)
  • MUZEJI (2)
  • GLAZBA (567)
  • LIJEKOVI I LIJEKOVI (731)
  • NACIONALNA KUHINJA (30)
  • NLO (1)
  • NOVA GODINA (1)
  • RADNI STOL (12)
  • DRUŠTVO (3)
  • IZVAN SVETA (16)
  • Onkologija, rak (222) t
  • ONLINE PREVODILAC (1)
  • OSETSKI PIETI (17)
  • OSTEOCHONDROSIS, TRETMAN (57)
  • REKREACIJA, RESORTS (4)
  • LICA PRSTIJU (14)
  • MEMORY (49)
  • FRIZER (31)
  • PARTFOLIO (1)
  • USKRS (35)
  • PRVI TEČAJEVI (15)
  • REVERSAL (53)
  • PJESME (6)
  • PJESME KOSSAKOVA (4)
  • PLAYKAST (20)
  • Uradi sam (81) t
  • ČESTITKE (124)
  • KORISNI SAVJETI (591)
  • POLITIKA (185)
  • POMOĆ SAM SAM (10)
  • ZAČINI (1)
  • PSIHOLOGIJA (39)
  • RAD NA LYRU (1)
  • RAZVOJ DJETETA (65)
  • FRAME (1)
  • REKA (2)
  • Religija (9) t
  • POPRAVAK (18)
  • RETRO (85)
  • CUTTER (3)
  • RUSKA KUHINJA (7)
  • RUSKI JEZIK (246)
  • RIBOLOV (22)
  • Povrtnjak (715)
  • SALATE (312)
  • VLASTITE RUKE (122)
  • SRCE, PLOVILA (35)
  • SMILE (3)
  • KOLESTEROL SNIŽENO - ZDRAVLJE (30)
  • TRUNK (7)
  • Sokovi, tinkture, pića (6) t
  • SPORT (5)
  • DIREKTORIJE (4)
  • SSSR (2)
  • PESME (108)
  • SHEME (1)
  • SIR (40)
  • Tijesto (47)
  • TORTE (248)
  • (3)
  • BILJNI ČAJ (24)
  • POUKE (152)
  • LIRUSHKIN LIKBEZ (52)
  • Njega kose, koža za kosu (55)
  • Vodič LEARU (27)
  • Tekstopisac za računala (5)
  • UČI ENGLESKI (11)
  • NAUČITE SE (38)
  • FIZIKA (57)
  • FILMOVI (219)
  • FLASH (43)
  • FOTO POZITIVNO (28)
  • KEMIJA (26)
  • KRONIKE DOGAĐAJA (3)
  • KUĆE (50)
  • IKONE CRKVE (5)
  • Čajna glava (3)
  • KRZNA (144)
  • STUDENTI (836)
  • ŽALJKE (39)
  • Šivati ​​(729)
  • Šivati ​​(680)
  • ENCIKLOPEDIJA I RIJEČI (55)
  • ZDRAVSTVENA ENCIKLOPEDIJA (308)
  • HUMOR (4)
  • JAPAN (4)
  • JAPANSKA MASAŽA (12)

-Pretraživanje po dnevniku

-Pretplatite se e-poštom

-statistika

SKULACEVI KAPI, (VIZOMITIN)

Zhilistar.Ru

Zabavni svijet Galine Starostine

Moja nada: Skulachev pada

Godine 1999. dijagnosticirana je početna katarakta i umjerena kratkovidost. Imenovali su da kapi kapi Taufon 3 puta dnevno i pojavljuju se nakon 3 mjeseca. Liječnik je rekao da to može biti urođena katarakta.

Nisam više išao kod liječnika - bojao sam se da će mi na kraju poslati operaciju. Imam poseban odnos s operacijom, jer su to učinili mnogi moji prijatelji. Neki od njih su umrli od udaraca, neki vide nekako, a neki su potpuno slijepi.

Operacija je preskupa i ne jamči protiv komplikacija: na primjer, od pojave glaukoma i drugih ultra-opasnih očnih bolesti. Nakon operacije moraju se nositi naočale, jer objektiv ne vibrira dok je živ i potrebno ga je “prilagoditi” ovisno o bliskim i velikim udaljenostima. A ja sam umjetnik, moram izvući iz života.

Općenito, počeo sam tražiti sve vrste literature o viziji, čitati, raditi vježbe. Pokušao sam napraviti kapi koje su tamo savjetovali (u knjigama). Ali vizija se nije poboljšala.

Negdje sam pročitao kako pregledati katarakt i pratiti njegovo stanje. Učinite to vrlo jednostavnim: uzmite neki tamni papir, probijte rupu iglom i približite je oku. Normalno oko vidi ovu rupu čistom, a kataraktom vidi tamne mrlje, crtice.

Prvi put kad sam pogledao u ovu malu rupu, odlučio sam da su objesili neke vlasi s papira. Očišćena iglom, ali su ostali. Gledajući s drugim okom, vidio sam još jedan "crtež". Došlo je, to je moja mrena! Samo jedno oko (lijevo) bolje vidi - na rubovima kruga su crne točke, a na desnoj strani je tama u sredini. I vrlo loše vidi.

No, od školskih godina, lijevo oko iza očiju zaostaje za 100% desnog. Dobio sam bodove za 1,5 dioptrija. Nosio sam ih, a zatim napuštao. A na poslu je došlo do pogoršanja vida, morao sam zaboraviti 100% svoje vizije. Ali uporno sam "trenirao" moje lijevo oko, zatvarajući desno oko i radeći uglavnom lijevom. Sada ovo lijevo oko štedi.

Tako sam, nakon što sam vidio Posnera, doznao za Skulacheva i veselio se njegovom padu u prodaju. Sam Skulachev imao je prirođenu kataraktu, koja nakon godinu dana korištenja Vizomitina pada.

Sada kupujem ove kapi i svaki dan kapam 3 puta po jednu kap u desno oko. Kapi su i dalje skupe, i odjednom neće biti smisla? A što ako postoji šteta umjesto dobra? Stoga, ja ne zakopavam manje zahvaćeno oko.

Visomitin zahtijeva veliku pozornost prema uvjetima skladištenja. Treba ga čuvati u hladnjaku, u kutiji koja ne pušta dnevnu svjetlost. Inače će kapi izgubiti sva svoja ljekovita svojstva.

Već smo koristili gotovo 3 boce i zaključili: vizija je vrlo lukava, nestabilna stvar. On reagira na sve: povećava pritisak, jede nešto krivo (može biti začinjena ili slano), i tako dalje.

Cijelo vrijeme dok gledam u rupe, probušila sam sve crne reklame. Uzorak na objektivu pri prvom ukapavanju nije se promijenio, ali čini se da svijetli. Pogledam svijetli dio zasjenjivača svjetiljke (ne spirale) i svijetlog prozora. Također se čini da počinjem s ovim okom slabo, ali čitam sitni tisak. Općenito, ja ću kapati oko godinu dana i, ako se oporavim, onda kakva će biti radost! Kako mogu biti zahvalan izumitelju kapi Skulacheva!

Da, također sam htjela reći: Taufon kaplje, ali ne jako redovito, jer zaboravljam (a možda i nije loše?). I Vizomitin kaplje s "notom" - povukao je konac s tri višebojna gumba na zidu i pomicao ih s lijeva na desno dok kopaju. Samo zaboravite: "Jesam li danas kapala i koliko puta?", Vidjet ću - to su moji gumbići! Jedan, drugi, i treći još nije pomaknut - vrijeme je, dakle, treći put kapati! Nikad se ne varam.

Vizomitin pregled katarakte

Drops Skulacheva (Vizomitin) - mišljenja i mišljenja

Pozdrav svima, ispričavam se ako pišem u pogrešnom odjeljku.

Nedavno sam vidio TV na TV o Rusiji da su razgovarali o Skulachev kapi za oči (Visomitin). Zainteresirao sam se za njegove kapi dok je sam sebi vraćao vlastiti pogled (iako u jednom intervjuu nosi naočale). i uklonili katarakt. Tako je na slobodnom tržištu za osobu kao što sam je shvatio dok nema kapi, tražiti informacije pronašao samo ovo

Antioksidant Skulacheva liječi sljepoću

Istraživači su dokazali visoku učinkovitost antioksidansa SkQ u liječenju oftalmičkih bolesti povezanih s dobi. Zbogom - u životinjama

Znanstvenici pod vodstvom akademika V.P. Skulacheva proveli su istraživanje u kojem su dokazali da je antioksidans SkQ, namijenjen suzbijanju procesa starenja u tijelu, sposoban za liječenje bolesti oka kod štakora kod zečeva, kao i obnavljanje izgubljenog vida kod pasa, mačaka i konja.

Poznato je da se s godinama u ljudi i životinja vid pogoršava. U popisu "senilnih" bolesti oka - glaukoma, makularne distrofije, raznih oblika retinopatije, katarakte, starosti-dalekovidnosti. Znanost zna da je jedan od uzroka takvih poremećaja nakupljanje slobodnih radikala kisika u tijelu. Oni su otrovni i smatraju se mogućim uzrokom starenja.

Radove su izvodili stručnjaci Instituta za fizikalno-kemijsku biologiju. A. Belozersky, Moskovski institut za očne bolesti. Helmholtz, Institut za razvojnu biologiju. N. N. Koltsov RAS, Moskovska državna veterinarska akademija. KI Skryabin, Centar za miteničko inženjerstvo i Fakultet bioinžinjerstva i bioinformatike, Moskovsko državno sveučilište. MV Lomonosov i Novosibirski institut za citologiju i genetiku SB RAS. U početku su istraživači testirali antioksidans kod štakora i zečeva.

Katarakta je bolest koja se manifestira zamagljivanjem leće, a retinopatija je lezija membrane očne jabučice koja je posljedica poremećaja u dovodu krvi u mrežnicu. Za eksperimente su istraživači odabrali prerano starenje OXYS štakora, stvorenih na Institutu za citologiju i genetiku. (Ranije smo pisali da su OXYS štakori univerzalni model za proučavanje katarakte - Ed.) Znanstvenici svakodnevno ispuštaju SkQ1 glodavce u hranu u različitim dozama. Pokazalo se da su male doze (50 nmol / kg dnevno) antioksidansa spriječile razvoj katarakte i retinopatije, a 250 nM je u potpunosti izliječilo ove bolesti kod životinja u dobi od 3-12 mjeseci.

No, pokusi na štakorima i zečevima samo su dio rada Skulachevovih istraživačkih timova. Znanstvenici su pokušali koristiti lijek SkQ1 u veterinarskoj praksi i liječiti ih drugim životinjama. SkQ1 kapi primile su 271 četveronožne pacijente: pse, mačke i konje koji su patili od retinopatije, uveitisa, konjuktivitisa i bolesti rožnice. U 242 slučaja uočen je izraženi terapijski učinak.

Na primjer, kapi za oči s 250 nM SkQl primijenjene su dnevno 157 pasa, mačaka i konja s različitim oblicima retinopatije. U 91 slučaju, životinje su bile potpuno slijepe prije liječenja. Rezultati su nevjerojatni: kao rezultat tretmana sa SkQ 61, životinja je počela vidjeti. Doslovno su vidjeli svoj prizor. U ovom slučaju nije bilo niti jednog slučaja u kojem bi antioksidans izazvao neželjene učinke ili se njegova učinkovitost smanjila tijekom procesa liječenja.

Koji je razlog za terapijski učinak antioksidansa na očne bolesti? Prema autoru rada, mrežnica je tkivo koje je posebno oštećeno djelovanjem reaktivnih kisikovih vrsta. Njegovi mitohondriji sadrže značajne količine polinen-zasićenih masnih kiselina, a to je glavna meta za oksidaciju. S neutraliziranjem "lošeg kisika" u mitohondriji, SkQ ih učinkovito štiti od oštećenja.

Rad istraživača bio je podržan od strane Mitotechnology, Moskovskog državnog sveučilišta. Zaklada MV Lomonosov, Zaklada za slobodno poslovanje, Ministarstvo obrazovanja i znanosti Ruske Federacije, stipendija Vodećih znanstvenih škola.

Opće informacije

Vizomitin ("Skulachev kapi") je lijek s temeljito novim pristupom u liječenju očnih bolesti. Uglavnom se koristi kao keratoprotektor za liječenje promjena u suznoj žlijezdi, sindrom suhog oka i kompjuterski sindrom. U isto vrijeme, zbog antioksidativne aktivnosti lijeka, normaliziraju se funkcije stanica koje stvaraju suzu. upala je uklonjena (manifestira se crvenilo očiju, osjećaj suhoće i stranog tijela), sastav suznog filma se normalizira. Dakle, to je trenutno jedini lijek koji ne samo da eliminira simptome, ne rješava problem, već i lijek koji djeluje na uzrok bolesti, normalizira stanje pacijentovih očiju.

Sastav i oblik otpuštanja

Kapi za oči Vizomitin u plastičnim bocama od po 5 ml, opremljene čepovima - kapaljkama

1 ml pripravka sadrži:

Glavna aktivna tvar: SkQ (antioksidans usmjeren na mitohondrije: plastokinonildcecil-trifenilfosfonij bromid) - 0,155 μg

Dodatne komponente: benzalkonijev klorid - 0,1 mg, natrijev klorid - 9 mg, hipromeloza -2 mg, natrijev dihidrofosfat - 0,81 mg, natrijev hidrogen fosfat dodekahidrat -116,35 mg, natrijev hidroksid, voda za injekcije.

Farmakološko djelovanje

SkQ (antioksidans koji je usmjeren na mitohondrije) je derivat plastokinona, koji je preko vezivnog lanca (C10) vezan na trifenilfosfinski ostatak. U niskim (nanomolarnim) koncentracijama, tvar ima visoku antioksidacijsku aktivnost. Djeluje kao stimulans u procesu proizvodnje suze i epitelizacije, povećava stabilnost suznog filma, poboljšava metaboličke procese u očnim tkivima, štiti stanice od djelovanja slobodnih radikala i normalizira proizvodnju vlastitih suza.

svjedočenje

Dobne promjene suzne žlijezde, sindrom "suhog oka", "računalni sindrom", dugoročno su učinkovite za katarakte. u kompleksnoj terapiji upalnih bolesti oka.

Trenutno se provode kliničke studije o njegovoj učinkovitosti u bolestima poput katarakte i glaukoma. upalni procesi u oku, itd. Štoviše, prema preliminarnim podacima, u nekim slučajevima katarakte, Visomitin ne samo da usporava proces zamućenja (kao i većina anti-katarakte), nego također pomaže u smanjenju opaciteta, budući da su jedine kapi za oči koje liječe kataraktu bez operacije.

Vizomitin

struktura

Skulachev kapljice (Vizomitin) sadrže u sastavu bromid plastokinolldecililtrifenilfosfonij - 0,155 mcg.

Pomoćne tvari: benzalkonijev klorid - 0,1 mg, natrijev klorid - 9 mg, hipromeloza - 2 mg, natrijev dihidrofosfat - 0,81 mg, natrijev hidrogen fosfat dodekahidrat - 116,35 mg, otopina natrijevog hidroksida do neutralnog pH, voda - do 1 ml.

Obrazac za izdavanje

Skulachev (Vizomitin) kapi za oči su bistra, bezbojna ili blago obojena tekućina. 5 ml takve tekućine u bocu kapaljke, jedna boca u kartonu.

Farmakološko djelovanje

Vizomitin kapi za oči imaju keratoprotektivni učinak.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Vizomitin je stvorio akademik Vladimir Petrovich Skulachev.

Kapi za oči sadrže bromid plastokinon decil trifenil fosfonij (PDTP) - derivat plastokinona. koji sadrže trifenilfosfinske ostatke u strukturi. U niskim koncentracijama, tvar ima snažan antioksidativni i stimulirajući učinak na epitelizaciju, kidanje, povećavajući stabilnost suznog filma.

farmakokinetika

Indikacije za uporabu

Često pacijenti daju lijekove nepouzdanim učincima, pa se prisjećamo da učinkovitost Skulachev kapi iz katarakte nije dokazana. Studije u tom smjeru su u tijeku, ali još je prerano donositi zaključke.

kontraindikacije

Upute za uporabu Vizomitina

Upute za kapi za oči Skulachev (Vizomitin) preporučuje modricu lijeka po kapku na 1-2 kapi tri puta dnevno. Trajanje liječenja određuje liječnik i ovisi o tijeku bolesti i ozbiljnosti simptoma.

interakcija

Ako je potrebno primijeniti Vizomitin istovremeno s drugim kapljicama za oči, interval između ukapavanja treba biti najmanje 5 minuta.

Uvjeti prodaje

Lijek je dostupan samo na recept.

Uvjeti skladištenja

Čuvati izvan dohvata djece. Čuvati na tamnom mjestu u temperaturnom području od 2 do 8 ° C.

Preporučuje se da se otvorena boca čuva na tamnom mjestu u temperaturnom rasponu od 2 do 8 ° C i da se koristi ne duže od 1 mjeseca od trenutka otvaranja.

Rok valjanosti

Posebne upute

Ako upotreba lijeka uzrokuje kratkotrajnu neizrazitu sliku vida, prije njezina potpunog oporavka, ne preporuča se da se za volanom vozila vozi i da se bavi aktivnostima koje zahtijevaju pojačanu koncentraciju.

Drops Skulacheva (Vizomitin) - mišljenja i mišljenja

Tijekom dugogodišnjih istraživanja, znanstvenici iz Skulachev grupe razvili su antioksidant SkQ, spoj koji može inhibirati destruktivno djelovanje reaktivnih kisikovih vrsta. SkQ zaustavlja do 20 znakova starenja. Testiranje djelovanja ove molekule se nastavlja, au prošlosti je u 2008. godini pokazivalo visoku učinkovitost u liječenju i prevenciji oštećenja vida.

Nadalje, istraživači su dokazali da SkQ može spriječiti bolesti kao što su uveitis i glaukom. Uveitis je povezan s upalom žilnice, a glaukom je povezan s povećanjem intraokularnog tlaka. Kako bi testirali učinkovitost antioksidansa protiv ovih bolesti, znanstvenici su proveli pokuse na kunićima. Kapi za oči koje su sadržavale 250 nM SkQ1 (četiri kapi dnevno) injektirane su u šestomjesečne bijele zečeve na Novom Zelandu. To je spriječilo razvoj uveitisa. 5 μM SkQ1 (jedna kap dnevno) spriječio je razvoj glaukoma kod životinja.

Dozni oblik kapljica koje sadrže 250 nM SkQl, ("Vetomitin") ispitan je na temelju Odjela za oftalmologiju Ruske akademije veterinarske medicine. KI Skrjabin.

Hvala na pažnji.

P.s. vrlo kratkovidost, čaše -4.5 Hodam 15 godina, umoran sam, moram se liječiti!

Latinski naziv: Vizomitin

Aktivni sastojak: plastokinonildesil-trifenilfosfonij bromid (plastohinonildetsiltrifenilfosfonij bromid)

Visomitin je oftalmološki lijek s keratoprotektivnim i antioksidacijskim učincima.

Oblik i sastav otpuštanja

Oblik doziranja - kapi za oči: lagano opalescentna ili bistra, blago obojena ili bezbojna tekućina (5 ml u polietilenskim bocama s kapaljkom i čepovima, 1 boca u kartonskoj kutiji).

  • aktivni: plastokinon deciltripenilfosfonij bromid (PDTP), u 1 ml - 0.155 μg;
  • pomoćni: natrijev hidrofosfat dodekahidrat, natrijev klorid, hipromeloza, natrijev dihidrofosfat dihidrat, benzalkonijev klorid, 1 M otopina natrijevog hidroksida, voda za injekcije.
  • Farmakološka svojstva

    farmakodinamiku

    Vizomitinova aktivna tvar - PDTP (plastokinolldeciltrifenilfosfonij bromid), je derivat plastokinona, koji je vezan na ostatak trifenilfosfina preko vezivnog lanca (C10). Kod nanomolarnih (niskih) koncentracija, PDTP pokazuje visoku antioksidacijsku aktivnost. Osim toga, doprinosi stabilnosti suznog filma i utječe na procese epitelizacije i proizvodnje suza.

    Jedan od razloga za razvoj katarakte uzrokovane starenjem je štetan učinak ultraljubičastog zračenja tijekom kojeg započinju fotooksidacijski procesi, što dovodi do denaturacije glavne kristalne kristalne komponente.

    Lakrimalna tekućina prva je zaštita tkiva oka od ultraljubičastog zračenja. On apsorbira ultraljubičasto svjetlo (raspon - 240-320 nm) i zbog komponenti antioksidacijske aktivnosti pridonosi njegovoj neutralizaciji.

    Djelovanje protiv katarakte, prema pretkliničkim studijama, povezano je s povećanjem razine ekspresije α-kristalina (glavnih proteina leće), obnove epitela leće i aktivacije energetskih procesa u njemu. Na temelju katarakte povezane s dobi, zabilježeno je povećanje antioksidacijske aktivnosti suza zbog primjene Vizomitina.

    Studije farmakokinetičkih procesa kod ljudi nisu provedene.

    Pri provođenju pretkliničkih ispitivanja na životinjama ustanovljeno je da se nakon intragastričnog / intravenskog davanja u organima i tkivima PDTP distribucija odvija unutar 48 sati. Utvrđeno je da je jedan sat nakon aplikacije, u najvišim koncentracijama, PDTP prisutan u tkivima srca, jetre i bubrega.

    PDTP s relativno velikom brzinom podvrgnut je enzimskom cijepanju i kovalentnom vezanju za proteine.

    • sindrom suhog oka;
    • Početni stadij katarakte povezane s dobi.

    Prema uputama, Vizomitin se ne smije primjenjivati ​​u djece i adolescenata mlađih od 18 godina, kao ni u bolesnika s poznatom preosjetljivošću na bilo koju komponentu lijeka.

    Nisu provedene odgovarajuće kontrolirane studije o uporabi PDTP-a tijekom trudnoće i dojenja, pa se ženama tijekom tih razdoblja ne preporuča propisivanje lijeka. Ako je potrebno, liječenje dojenja dojenjem treba privremeno prekinuti.

    Upute za uporabu Vizomitina: metoda i doziranje

    Trajanje liječenja sindroma suhog oka određuje se individualno, ovisno o kliničkoj situaciji.

    Terapija za početnu fazu katarakte koja je povezana s dobi je 6 mjeseci.

    Nuspojave

    predozirati

    Tijekom liječenja katarakte bolesnika treba nadzirati oftalmolog, koji će procijeniti stupanj progresije bolesti i odlučiti hoće li nastaviti ili prekinuti konzervativnu terapiju.

    Pacijenti u kojima je jasnoća vizualne percepcije umanjena nakon instilacije, neko vrijeme nakon ubacivanja, dok se vizija ne obnovi, trebala bi se suzdržati od vožnje i obavljanja potencijalno opasnih vrsta rada.

    Utjecaj na sposobnost upravljanja motornim vozilima i složenih mehanizama

    U slučajevima kada se nakon primjene Vizomitina nuspojave javljaju u obliku kratkotrajnog zamagljenog vida, ne preporučuje se vožnja vozila dok se ne obnovi.

    Koristiti tijekom trudnoće i dojenja

    Vizomitin kapi za oči tijekom trudnoće / laktacije nisu propisane (odgovarajuće kontrolirane studije nisu provedene).

    Koristite u djetinjstvu

    Vizomitinom terapija za bolesnike mlađe od 18 godina kontraindicirana je.

    Interakcija lijekova

    Vizomitin se može koristiti u kombinaciji s drugim očnim kapljicama, ali treba izdržati barem 5-minutne intervale između ukapavanja.

    analoga

    Uvjeti prodaje u ljekarni

    Zabavni svijet Galine Starostine

    Moja nada: Skulachev pada

    Godine 1999. dijagnosticirana je početna katarakta i umjerena kratkovidost. Imenovali su da kapi kapi Taufon 3 puta dnevno i pojavljuju se nakon 3 mjeseca. Liječnik je rekao da to može biti urođena katarakta.

    Nisam više išao kod liječnika - bojao sam se da će mi na kraju poslati operaciju. Imam poseban odnos s operacijom, jer su to učinili mnogi moji prijatelji. Neki od njih su umrli od udaraca, neki vide nekako, a neki su potpuno slijepi.

    Operacija je preskupa i ne jamči protiv komplikacija: na primjer, od pojave glaukoma i drugih ultra-opasnih očnih bolesti. Nakon operacije moraju se nositi naočale, jer objektiv ne vibrira dok je živ i potrebno ga je “prilagoditi” ovisno o bliskim i velikim udaljenostima. A ja sam umjetnik, moram izvući iz života.

    Općenito, počeo sam tražiti sve vrste literature o viziji, čitati, raditi vježbe. Pokušao sam napraviti kapi koje su tamo savjetovali (u knjigama). Ali vizija se nije poboljšala.

    Negdje sam pročitao kako pregledati katarakt i pratiti njegovo stanje. Učinite to vrlo jednostavnim: uzmite neki tamni papir, probijte rupu iglom i približite je oku. Normalno oko vidi ovu rupu čistom, a kataraktom vidi tamne mrlje, crtice.

    Prvi put kad sam pogledao u ovu malu rupu, odlučio sam da su objesili neke vlasi s papira. Očišćena iglom, ali su ostali. Gledajući s drugim okom, vidio sam još jedan "crtež". Došlo je, to je moja mrena! Samo jedno oko (lijevo) bolje vidi - na rubovima kruga su crne točke, a na desnoj strani je tama u sredini. I vrlo loše vidi.

    No, od školskih godina, lijevo oko iza očiju zaostaje za 100% desnog. Dobio sam bodove za 1,5 dioptrija. Nosio sam ih, a zatim napuštao. A na poslu je došlo do pogoršanja vida, morao sam zaboraviti 100% svoje vizije. Ali uporno sam "trenirao" moje lijevo oko, zatvarajući desno oko i radeći uglavnom lijevom. Sada ovo lijevo oko štedi.

    Tako sam, nakon što sam vidio Posnera, doznao za Skulacheva i veselio se njegovom padu u prodaju. Sam Skulachev imao je prirođenu kataraktu, koja nakon godinu dana korištenja Vizomitina pada.

    Sada kupujem ove kapi i svaki dan kapam 3 puta po jednu kap u desno oko. Kapi su i dalje skupe, i odjednom neće biti smisla? A što ako postoji šteta umjesto dobra? Stoga, ja ne zakopavam manje zahvaćeno oko.

    Visomitin zahtijeva veliku pozornost prema uvjetima skladištenja. Treba ga čuvati u hladnjaku, u kutiji koja ne pušta dnevnu svjetlost. Inače će kapi izgubiti sva svoja ljekovita svojstva.

    Već smo koristili gotovo 3 boce i zaključili: vizija je vrlo lukava, nestabilna stvar. On reagira na sve: povećava pritisak, jede nešto krivo (može biti začinjena ili slano), i tako dalje.

    Cijelo vrijeme dok gledam u rupe, probušila sam sve crne reklame. Uzorak na objektivu pri prvom ukapavanju nije se promijenio, ali čini se da svijetli. Pogledam svijetli dio zasjenjivača svjetiljke (ne spirale) i svijetlog prozora. Također se čini da počinjem s ovim okom slabo, ali čitam sitni tisak. Općenito, ja ću kapati oko godinu dana i, ako se oporavim, onda kakva će biti radost! Kako mogu biti zahvalan izumitelju kapi Skulacheva!

    Da, također sam htjela reći: Taufon kaplje, ali ne jako redovito, jer zaboravljam (a možda i nije loše?). I Vizomitin kaplje s "notom" - povukao je konac s tri višebojna gumba na zidu i pomicao ih s lijeva na desno dok kopaju. Samo zaboravite: "Jesam li danas kapala i koliko puta?", Vidjet ću - to su moji gumbići! Jedan, drugi, i treći još nije pomaknut - vrijeme je, dakle, treći put kapati! Nikad se ne varam.

    Više O Viziji

    Kako odabrati naočale za vid

    U pravilu, pitanje kako izabrati naočale za vid, javlja se kod ljudi srednjih godina i povezano je s razvojem hiperopije dobi (vida). Ali postoji i potreba za mladima i djecom koja pate od kratkovidosti (kratkovidnosti), hiperopije (hiperopije) i astigmatizma....

    Kirurško liječenje glaukoma

    Da biste procijenili potrebu za operacijom, morate utvrditi što je glaukom. Takozvano stanje u kojem se povećava intraokularni tlak i javljaju se distrofične promjene u retini i glavi vidnog živca....

    Sužene zjenice oka: uzroci i liječenje

    Fiziološka norma za osobu je kružna zjenica istog promjera. U ovom slučaju, promjer zjenica u normalnom (sobnom) osvjetljenju u normi može varirati u rasponu od 2-6 mm....

    allergodil

    0 Kapi za oči 0,05% u obliku bezbojne, prozirne ili gotovo prozirne, gotovo bez mehaničkih nečistoća.Pomoćne tvari: hipromeloza (hidroksipropil metilceluloza), dinatrijev edetat, benzalkonijev klorid, sorbitol 70%, natrijev hidroksid, voda d / i....